Bästelavtal.se » Nyheter » Ökade elkostnader slår olika i landet

Ökade elkostnader slår olika i landet

De skenande elpriserna och elkostnaderna för svenska hushåll varierar genom landet. Generellt i sämre tider med dyrare räntor och mat kan delar av Sverige stå inför en tuff tid.

Vi har tidigare rapporterat och skrivit om de skenande elpriserna. Det är vid det här laget inget nytt för er läsare och vi på bästelavtal.se kommer fortsätta täcka ämnet på vårt vis.

Idag kan vi rapportera att den genomsnittliga kostnaden för svenska hushåll är estimerade att gå upp ungefär 110 000 kr, där majoriteten står för elkostnad.

Större ökning i Skåne

Hushåll och familjer i Skåne kommer att få den största ökningen och där beräknas snittet vara 143 000 kr, alltså 33 000 kr högre än det svenska snittet. Det motsvarar drygt 3000 kronor per månad.

Dessa klyftor i kostnader kommer att påverka vår ekonomi och riskerar att öka klyftorna mellan städerna och landsbygden.

Elpriserna stabiliseras under 2024

Som tur är kan vi nu rapportera om att elpriserna har stabiliserat under 2024 och är nu mer på en rimlig nivå. Det gör vardagsekonomin enklare för hushåll i Sverige och minskar oron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *